אם בעבר בכל בית היה סוג אחד של נורה או שני סוגים של נורות לכל היותר, היום צריך להחזיק מחסן שלם לכל סוגי הנורות. הלוגן קצר, הלוגן ארוך, 9 –G , 10GU , PL , EL , דקרוייקה, מיני דקרוייקה איך יודעים מה לבחור, מה מתאים? איך מחליפים? כמה עוצמה..אני כאן כדי לעשות לכם קצת סדר בבלאגן..
נורות ליבון מקור האור המלאכותי הנפוץ ביותר בעולם. נורות ליבון פועלות על עיקרון חימום חוט הלהט עד לטמפרטורה שבה הוא מתלהט / נהיה לבן, ומכאן הכינוי "ליבון". נורת הליבון היא הנורה הבזבזנית ביותר בצריכת החשמל. פחות מ-5% מהאנרגיה המושקעת בנורה הופכים לאור, וכל היתר- לחום. משך חיים קצר יחסית כ-1,000 שעות
נורות הלוגן יש כמה סוגים למתח נמוך: • הלוגן פינים
• הלוגן דקרויקה – מוכר במיוחד כתאורה לספוטים
דקרויקה מיני – מוכר במיוחד כתאורה לספוטים
נורת קוורץ מיועדות עבור תאורה הלוגנית הקיימת ב- 2 אורכים (48 מ"מ, 70 מ"מ), בעוצמות שבין 100-500W נורת הקוורץ היא הגרסה המתקדמת של נורת ליבון. נורת הלוגן, בהשוואה לנורת הליבון, מצטיינת בתכונות הבאות: שיפור בניצולת התאורה בכ-20%. משך חיים ארוך יותר-2000 שעות לעומת 1,000 שעות.
נורות הלוגן למתח גבוה • נורות HALOPIN G9 נורה נפוצה מאוד בעלת אורך חיים של כ – 2000 שעות נורת דקרויקה GU-10 240V
מוכרת מאוד כנורה לספוט עובדת על מתח רגיל ולכן לא זקוקה לשנאי
נורות פלורסצנט
מיועדות לשימוש כתחליף הטוב ביותר לנורות ליבון. חסכון של 80% בצריכת החשמל בהשוואה לנורות ליבון נורות דולוקס EL שילוב של הברגה E27/E14 ומשנק אלקטרוני, המאפשרים התקנה נוחה והפעלה ללא ריצודים או הבהובים. מיועדות לשימוש כתחליף הטוב ביותר לנורות ליבון, חיסכון משמעותי בצריכת החשמל (חיסכון של כ-80% בהשוואה לנורות הליבון).
|